Nasza oferta garmażeryjna i gastronomiczna skierowana jest do sklepów, hurtowni, szkół, przedszkoli, szpitali, firm, domów pomocy społecznej jak również do osób prywatnych. Partnerami Art Catering jest firma Garmażer s. c. (rok założenia 1992) – firma produkująca najlepsze produkty garmażeryjne na Śląsku. O jakości naszych usług świadczą setki tysięcy zadowolonych klientów.
PIEROGI RUSKIE, PIEROGI Z MIĘSEM, PIEROGI Z KAPUSTĄ
Pierogi są uważane przez Polaków jak i cudzoziemców za potrawę typowo polską, narodową. Jednakże pomysł nadziewania kawałków ciasta makaronowego różnymi rodzajami farszu i ich gotowanie, pieczenie lub smażenie pochodzi z Chin. Pierogi (staropolskie pirogi) dotarły do Polski przez Ruś, a następnie rozpowszechniły się dalej na Zachód aż do Francji.
NALEŚNIKI Z SEREM I RODZYNKAMI, MEKSYKAŃSKIE
Nie można podać z całą pewnością, gdzie po raz pierwszy zaczęto przyrządzać naleśniki. Wg niektórych źródeł miało to miejsce już w starożytności. Włosi twierdzą, że wynaleziono je we Florencji, skąd w XVI wieku Katarzyna Medycejska przywiozła je do Francji, gdy wyszła za mąż za francuskiego króla. Naleśniki popularne są w Chinach, i w Europie. W nieco innej formie w USA i Kanadzie.
Naleśniki to ulubione danie dzieci. Każdy z nas pamięta z dzieciństwa zapach i smak przyrządzanych przez mamy naleśników i moment, w którym ukradkiem, parząc palce podkradało się je z patelni.
Naleśniki nigdy się nie nudzą.
GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM, WEGETARIAŃSKIE
Gołąbek – to prawdziwy obywatel świata - wymieniany jest z w pierwszej dziesiątce narodowych potraw przez Polaków, Szwedów, Rosjan, Chińczyków, Ukraińców, Węgrów, Greków, Turków, mieszkańców krajów bałkańskich czy Izraela.
Gołąbki to nasz absolutny HIT produkcyjny. Obok pierogów i krokietów cieszą się największą popularnością wśród naszych klientów.
Z MIĘSEM, Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI, ZE SZPINAKIEM
Próbując zgłębić historię pochodzenia krokieta natrafiamy na wiele sprzecznych informacji. Pewnym jest, że jest to potrawa, która zadomowiła się na całym świecie. Pod różnymi nazwami pojawia się prawie w całej Europie, Azji, Karaibach i obu Amerykach. Wspólną cechą jest zapiekanie zwiniętego naleśnika z nadzieniem - farszem.
Pyszne, gorące krokiety – doskonałe do czerwonego barszczu, jako przekąska lub danie główne. Obowiązkowa pozycja na stole wigilijnym. Krokiety to nieodzowny element prywatek, wesel i przyjęć - czy może być coś lepszego niż krokiet z mięsem lub z pieczarkami podany o północy?
DO SZKÓŁ, PRZEDSZKOLI, SZPITALI, POSIŁKI REGENERACYJNE
biesiada śląska, stół wiejski, koryto biesiadne
- całodzienne wyżywienie szpitalne
- śniadania, obiady podwieczorki - szkoły, przedszkola
- biesiady
- imprezy plenerowe,
- catering na Komunie św. ślub, urodziny
by smakowały najlepiej
Gołąbki można podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym, myśliwskim, z przysmażoną cebulką, skwarkami, z ziemniakami purre.
Na brytfankę lub blaszkę z piekarnika układamy wiórki margaryny lub skrapiamy olejem, układamy kilka liści kapusty i układamy na nich gołąbki w taki sposób aby miejsce złożenia liści gołąbka było na spodzie. Podlewamy szklanką wody lub bulionem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180C. Czas pieczenia uzależniony jest od miękkości kapusty. Jeżeli liście są bardzo miękkie czas pieczenia należy skrócić, jeżeli twarde (kapusta w okresie zimowym i wiosennym znacznie dłużej się gotuje) czas pieczenia trzeba wydłużyć nawet do 60 minut. Podczas pieczenia należy od czasu do czasu podlewać gołąbki wytworzonym sosem.
Po wyciągnięciu gołąbków z brytfanki pozostały w niej wywar przelać do innego garnka i przygotować pyszny sos pomidorowy dodając zmiksowanych pomidorów z puszki. Sos należy zredukować gotując go około 10 minut aż zgęstnieje, doprawić solą, cukrem, majerankiem, pieprzem i papryką. Na koniec zagęścić śmietanką do sosów lub jogurtem greckim (pamiętając o wcześniejszym zahartowaniu śmietany i jogurtu niewielką ilością gorącego sosu), zagotować i odstawić. Sos można przyrządzić również dodając zamiast pomidorów przecier pomidorowy oraz mąkę rozmieszaną wcześniej z kilkoma łyżkami zimnej wody, doprawić jak poprzedni sos i gotować około 5 minut bez przykrycia.
Owinąć każdy gołąbek oddzielnie w folię aluminiową, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce z piekarnika, podać ½ szklanki wody i piec w temperaturze 180 C około 20 do 60 minut w zależności od miękkości kapusty.
kwartet smyczkowy
Podczas wielu imprez - ślubów, wesel, eventów firmowych, gali, wigilii firmowych nie może zabraknąć muzyki na najwyższym światowym poziomie.
Polecamy światowej sławy zespół instrumentalny - kwartet smyczkowy Altra Volta. Zespół z ponad 20-letnim doświadczeniem scenicznym.
Kwartet smyczkowy Altra Volta gościł na scenach koncertowych i festiwalowych w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Włoszech, Watykanie, Szwajcarii, Słowacji, Turcji, Litwie, Białorusi, Holandii, Egipcie, Indiach, Sri Lance i Chinach.
Nie może go zabraknąć podczas:
- jubileuszy
- uroczystości rozdania nagród
- targów
- aukcji
- dni otwartych
- koncertów galowych
- wieczorów wigilijnych
- pokazów mody
- spotkań o charakterze rodzinnym
- najlepszy kwartet/zespół na ślub do kościoła
- oprawa muzyczna imprezy firmowej
Oferta kwartetu smyczkowego Altra Volta skierowana jest do firm, korporacji, firm Public Relations, firm reklamowych, cateringowych, restauracji, instytucji oraz agencji artystycznych. Muzyka klasyczna, jazzowa, filmowa i popularna
Profesjonalną oprawę muzyczną wszelkiego rodzaju wydarzeń biznesowych. Kwartet smyczkowy dzięki akustycznemu, ciepłemu brzmieniu oraz niewielkim wymaganiom technicznym doskonale wpisuje się w niemal każdą przestrzeń sceniczną, a jego występ zawsze podnosi rangę i prestiż każdego wydarzenia. Niezależnie od miejsca i charakteru wydarzenia kwartet smyczkowy nada mu muzycznie wysublimowaną atmosferę.